Usables, geboren uit passie voor duurzaamheid. Onze producten zijn meer dan gebruiksvoorwerpen; ze vertellen het verhaal van bewuste keuzes en positieve verandering. Doe mee en maak impact! Lees ons uitgebreide verhaal hieronder 🌍✨

Over ons

Het was in het najaar van 2020 dat onze vriendengroep een moment van bewustwording doormaakte dat onze kijk op alledaagse consumptie voorgoed veranderde. Te midden van ons dagelijks leven, beseften we plotseling hoeveel plastic we als consumenten gebruiken en vervolgens onnodig weggooien. Van schijnbaar onbelangrijke items zoals bestek tot alledaagse voorwerpen zoals schuursponsjes, het besef dat we onbedoeld een aanzienlijke impact hadden op het milieu was een keerpunt.

Met deze nieuwe inzichten kwamen vragen naar boven die ons niet loslieten: Kon dit niet anders? Kon dit niet duurzamer?

In het jaar dat volgde, in 2021, stortten we ons vol overgave op een missie om duurzame alternatieven te onderzoeken. Maanden van diepgaand onderzoek en experimenteren volgden. We zochten naar materialen die niet alleen milieuvriendelijk waren, maar ook de potentie hadden om een verschil te maken voor onze planeet.

Na vele pogingen en fouten, ontdekten we eindelijk een oplossing die ons enthousiasme aanwakkerde: wheat straw plastic. Dit revolutionaire materiaal, afgeleid van tarwestro, vertegenwoordigde niet alleen duurzaamheid, maar ook de belofte van een betere toekomst voor onze planeet.

Met hernieuwde energie en vastberadenheid lanceerden we begin 2022 trots onze allereerste producten op de markt. Onze verwachtingen werden overtroffen toen we merkten dat de vraag naar onze duurzame alternatieven snel groeide. Vanuit alle hoeken van Nederland kregen we aanvragen en positieve reacties. Dit was het teken dat we iets bijzonders hadden gecreëerd.

De reis ging verder en ons groeiende succes zorgde ervoor dat we als organisatie moesten uitbreiden. Wat begon als een vriendengroep met een gedeelde visie, groeide uit tot een gedreven team met een gemeenschappelijk doel. Nu, met duizenden tevreden klanten, beseffen we dat ons werk nog maar net is begonnen.

Bij Usables geloven we in de kracht van elke consument om de wereld te veranderen. Wij zijn het bewijs dat een eenvoudig idee kan uitgroeien tot een beweging. Door bewuste keuzes te maken in wat we kopen, kunnen we gezamenlijk een positieve impact hebben op ons milieu. Ons motto "As consumers we have so much power to change the world just by being careful in what we buy" vat onze missie perfect samen.

De weg naar duurzaamheid is geplaveid met inzet, doorzettingsvermogen en hoop. Samen bouwen we aan een groenere toekomst, één duurzaam alternatief tegelijk. Ons verhaal is nog maar net begonnen, en we nodigen jou uit om met ons mee te gaan op deze ongelooflijke reis. 🌱🌍

Met groene groeten,

Team Usables

 

Usables: Waar Duurzaamheid en Functionaliteit Samenkomen.